Esimerkkejä työyhteisöistä

Valmet Rautpohja - paikallisjohto sitoutunut kehittämään fiksua työmatkaliikkumista

Valmet Rautpohja on edistänyt fiksua työmatkaliikkumista toimipisteessään tavoitteellisesti ja määrätietoisesti. Paikallisjohto on sitoutunut kehittämään fiksua liikkumista ja vienyt toimenpiteitä ja vaativia muutosprosesseja eteenpäin aktiivisesti yhdessä suunnittelutyöryhmän kanssa. Valmet aloitti työskentelyn kartoittamalla työmatkaliikenteen nykytilan henkilöstökyselyn avulla vuonna 2016.

– Suunnittelussa kulmakivenä on ollut kaikkien kulkutapojen huomioiminen ja vastuullisuus. Haluamme innostaa henkilöstöä liikkumaan, sillä siitä hyötyy sekä työntekijä että työnantaja. Lisäksi toimenpiteillä varmistetaan henkilöstön pysäköintipaikat Hippoksen rakentuessa, ja tarjotaan tasavertainen pysäköintimahdollisuus kaikille tarvitsijoille, kertoo Valmet Rautpohjan paikallisjohtaja Timo Pirinen.

Määrätietoisesti kohti fiksuja kulkutapavalintoja

Rautpohjassa on toteutettu tämän ja viime vuoden aikana iso joukko konkreettisia kehittämistoimenpiteitä viisaan työmatkaliikkumisen edistämiseksi. Esimerkiksi joukkoliikennekokeiluissa kiinnostuneet ovat päässeet kuukauden ajan kokeilemaan maksutta Linkin käyttöä työmatkoihin. Kävelyn ja pyöräilyn teemaviikoilla on järjestetty muun muassa pyöränhuoltotapahtumia ja sähköpyöräkokeiluja sekä erilaisia luentoja ja tapahtumia aiheesta.

Työpäivän aikaista liikkumista varten toimipisteeseen on hankittu lainattavia Linkki-lippuja ja polkupyöriä. Osana fiksun liikkumisen edistämiskokonaisuutta Valmet siirtyi tänä syksynä myös maksulliseen henkilöstöpysäköintiin. Joukkoliikenteen käyttöä puolestaan tuetaan vuoden 2018 alusta lähtien työsuhdematkalipun muodossa.

– Toimenpiteiden vaikuttavuutta mitataan muun muassa kyselyiden ja pysäköintitilastojen avulla, ja esimerkiksi pysäköintijärjestelyihin tehdään seurantojen perusteella tarvittavia muutoksia, kuvailee Pirinen.


Valmetin Rautpohjan yksikölle vuoden 2017 Jyväskylän Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustus

Valmetin Rautpohjan yksikölle on myönnetty alueellinen työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustus. Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustus myönnetään työnantajalle, joka on esimerkillisellä tavalla ottanut kestävän ja hyvinvointia lisäävän työmatka- ja työasiamatkaliikkumisen omakseen.

Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustus jaetaan alueellisesti vuosittain. Sen myöntämisestä vastaavat alueelliset toimijat. Tunnustus jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Jyväskylässä tunnustuksen saajaa olivat valitsemassa Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry ja Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry.

Tunnustus jaettiin viisaan työmatkaliikkumisen seminaarissa Jyväskylässä 28.11.2017.  Työmatkalikkumisen edelläkulkija -tunnustus on osa Motivan Liikenneviraston toimesta koordinoimaa Viisaan työmatkaliikkumisen -hanketta.

Lisätietoja:

Jyväskylän kaupunki
palvelupäällikkö Kari Ström
puh. 014 266 5139, kari.strom@jkl.fi

Valmet Jyväskylä
paikallisjohtaja Timo Pirinen
puh. 040 558 4964


Palaa otsikoihin