Esimerkkejä työyhteisöistä

1.8.2017 14.00

Kestävä liikkuminen rakentaa Kevan brändiä

Keva on tukenut fiksua työmatkaliikkumista jo pitkään. HSL:n hanke tarjosi mukavan mahdollisuuden nostaa työmatka- ja muun liikkumisen merkityksen Kevan sisäiseen keskusteluun.

Keva osallistui HSL:n viisaan liikkumisen hankkeeseen keväällä 2017. Hankkeen tarkoituksena oli innostaa työmatkalaisia ympäristöystävällisiin kulkutapoihin ja vähentää yksityisautoilua. Kevalaiset muuttavat vuoden 2019 aikana yhteen toimipaikkaan, jolloin autopaikkoja tulee olemaan selvästi nykyistä vähemmän. Hanke sopi hyvin myös meneillään olevaan brändin uudistamiseen ja WWF:n Green Office -ympäristöohjelman rakentamiseen.

Kymmenen Kevan työntekijää nousi toukokuussa satulaan HSL:n kokeilun merkeissä. Viisi heistä taittoi työmatkansa sähköpyörällä, kolme taittopyörällä ja kaksi tavallisella polkupyörällä. Kevan väelle jäi kahden viikon kokeilusta niin hyvä maku suuhun, että neljä heistä päätyi hankkimaan uuden pyörän.

Eläkeasiantuntija Ilkka Tynell päätyi sähköpyörään, jossa häntä viehättivät muun muassa suoraselkäinen ajoasento ja se, että sähkö kevensi ja vauhditti matkantekoa. ”Se on käytännöllinen ja mukava myös lyhyemmillä matkoilla vaikkapa kauppareissuilla. Kannustan myös muiden työpaikkojen väkeä mukaan viisaan liikkumisen kokeiluun”, Tynell sanoo.

Ennen kokeilun alkamista Kevalla selvitettiin henkilöstön kulkutapaa ja näkemyksiä työmatkaliikkumiseen HSL:n Työmatkalaskurilla ja ideoitiin uusia ratkaisuja työpajassa. Kevalla oli hyvä lähtötilanne, sillä omalla autolla kulkevia oli vähän ja joukkoliikenteen käyttäjiä 70 prosenttia. Hyvän sijainnin ohella työnantaja muun muassa tukee joukkoliikenteen käyttöä työsuhdematkalippuedulla ja tarjoaa asiointipyöriä ja kimppakuljetuksia työasiointimatkoille. HSL myönsi Kevalle hankkeen päätteeksi Työpaikka, joka liikuttaa –sertifikaatin.

Kokeilu rakensi Kevan brändiä, kun kokeilijat kertoivat tunnelmistaan sosiaalisessa mediassa. TV-uutisissa oli juttu sähköavusteisesta pyöräilystä, ja siinä haastateltiin yhtä kokeiluumme osallistunutta. Hankkeen päätteeksi saamamme sertifikaatti on toimitalomme vastaanoton pöydällä ja kertoo vieraillemme vastuullisuudestamme”, henkilöstöpäällikkö Sonja Helin uskoo.  

Hankkeen kokeilujen organisoinnista vastasi Valpastin Oy ja kokeilupyörien vuokrauksesta Suomen Työsuhdepyörä Oy. Hanke sai rahoitusta Työpaikkojen liikkumisen ohjauksen rahoitushausta ja rahoittajina toimivat Sitra ja Trafi.

KATSO MYÖS:
Joukkoliikenteen työsuhdematkalippu | Pyöräilijä kehittää itseään

Palaa otsikoihin