Uutiset

25.5.2018 9.00

Teemanumero viisaasta liikkumisesta ja liikkumisen olosuhteista

Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelman vuoden ensimmäisen Kipinät-lehden teemana ovat viisas ja kestävä liikkuminen sekä liikkumisen olosuhteet.

Katse tulevaisuuteen ja fiksuun työmatkaliikkumiseen

Lehden jutuissa pureudutaan muun muassa tulevaisuuden liikkumiseen Liikenneviraston kestävän liikkumisen asiantuntijoiden Tytti Viinikaisen ja Maija Rekolan haastattelussa sekä fiksuun työmatkaliikkumiseen tutustumalla UKK-instituutin Viksu-työkaluun erikoistutkija Minna Aittasalon johdolla ja Fiksusti töihin -verkkosivujen aihepiireihin Motivan viisaan liikkumisen asiantuntijan Helena Suomelan  johdattelemana.

Työmatkaliikkumisen edistämiseksi tehtyjä käytännön tekoja esitellään jutussa, jossa kerrotaan Kipinat_1_18_kansiTyömatkaliikkumisen edelläkulkija -palkinnon loppuvuodesta 2017 saaneen Valmet Rautpohjan liikkumissuunnitelmasta. Lehdessä on myös Aalto-yliopiston maankäytön professorin Marketta Kytän luentoon pohjautuva juttu aktiivista elämäntapaa tukevasta yhdyskuntasuunnittelusta. Lisäksi lehden jutuissa tutustutaan muun muassa luontoliikunnan mahdollisuuksiin sekä aktiivisen kaupunkiympäristön kehittämiseen EU-rahoitteisessa SPAcE-projektissa, jossa KKI-ohjelma oli mukana asiantuntijana.

Isoja päätöksiä kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi valtakunnallisesti

Lehden pääkirjoituksen on kirjoittanut liikenneneuvos Saara Jääskeläinen liikenne- ja viestintäministeriöstä. Jääskeläinen kertoo kirjoituksessaan LVM:n uudesta kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmasta, jonka tavoitteena on lisätä kävelyn ja pyöräilyn määriä 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Myös Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen ruotii kolumnissaan kävelyn ja pyöräilyn kulkutapaosuuden nostamisen mahdollisuuksia. Hirvonen kiittelee kolumnissaan Valtioneuvoston maaliskuussa julkaiseman periaatepäätöksen sekä kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman tarjoamia mahdollisuuksia panostaa pyöräily- ja kävelyolosuhteiden parantamiseen kaikkialla Suomessa.

Lehdestä löydät myös tietoa KKI-ohjelman tulevista tapahtumista ja kampanjoista sekä terveysliikuntaverkoston muista tapahtumista. Lisäksi lehdessä kerrotaan uudistuneesta SuomiMies.fi-verkkosivustosta.

Lue lehti verkossa tai tilaa printtinä

Voit lukea lehden verkossa pdf:nä tai Issuu.com-palvelussa. Voit myös tilata itsellesi printtilehden osoitteesta tilaukset[at]likes.fi. Mikäli haluat jatkossa saada maksuttoman, kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän terveysliikuntaa käsittelevän Kipinät-lehden kotiisi tai työpaikallesi, voit tilata printtilehden osoitteella emma-reetta.hamalainen[at]likes.fi.


Palaa otsikoihin