Uutiset

Kestävän työmatkaliikkumisen edelläkulkija -työpaikat on valittu

Kestävään ja hyvinvointia lisäävään työmatkaliikkumiseen panostaminen kannattaa. Tämän ovat huomanneet myös syksyllä 2018 palkitut Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -työpaikat eri puolilla Suomea.

Pääkaupunkiseudulla Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustuksen jakamisesta vastasi Helsingin seudun liikenne HSL, joka ojensi kunniakirjan Nokialle. Nokia tarjoaa työntekijöilleen monipuolisen kestävän liikkumisen kulkumuotovalikoiman. Työntekijöitä kannustetaan aktiivisesti kävelyyn, pyöräilyyn, joukkoliikenteen käyttöön sekä kimppa-autoiluun. Yhtiö on myös lisännyt sähköautojen latauspaikkoja, ja vapaita latauspisteitä voi etsiä applikaation avulla. Nokialla nähdäänkin, että kestävästä liikkumisesta hyötyvät niin ympäristö kuin työntekijät. Yhtiö korostaa vihreitä arvoja ja arkiliikunnan tärkeyttä.

Nokian toimenpiteet huomioitiin myös Oulussa, jossa Oulun kaupunki haastoi asukkaita ilmiantamaan alueella toimivan Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -työpaikan. Myös Oulussa voitto meni Nokialle.

Varsinais-Suomessa Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustuksen myöntämisestä vastasi Valonian luotsaama työryhmä. Tunnustuksia jaettiin kaksin kappalein: Turun yliopistollisen keskussairaalan Gastroenterologian poliklinikalle sekä Salossa toimivalle Halikon Vanhustenkotiyhdistys ry:lle. Kummassakin työpaikassa kannustetaan työntekijöitä työmatkapyöräilyyn. Työyhteisön yhteinen innostus ja työkavereiden kannustaminen ovat olleet näiden työpaikkojen avaimet aktiiviseen työmatkaliikkumiseen.

Lahden seudulla Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustus myönnettiin Arkkitehtipalvelu Lahdelle. Tunnustuksen saajan valitsi Lahden kaupunki, ja se myönnettiin ensimmäistä kertaa. Arkkitehtipalvelu Lahti on vienyt työmatkapyöräilyyn kannustamisen uudelle tasolle tarjoamalla työntekijöilleen työsuhdepyörää työsuhde-etuna. Yrityksessä ollaankin vakuuttuneita työmatkaliikunnan hyvistä puolista ja työsuhdepyörän tarjoaminen nähdään pienenä investointina hyötyihin nähden.

Jyväskylässä valittiin toista kertaa Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -työpaikka. Tunnustuksen myönsivät Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry, Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry ja Liikenneturva. Tunnustuksen sai Landis+Gyr, joka kannustaa monipuolisesti työntekijöitään kulkemaan työmatkat pyörällä tai kävellen. Landis+Gyr järjestää henkilöstölle muun muassa pyöräilyn teemapäiviä, pyöränhuoltotapahtumia ja aiheeseen liittyviä koulutustilaisuuksia.

Vuonna 2018 palkittiin seuraavat työpaikat Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustuksella hienosta työstä, jota ne tekevät kestävän ja hyvinvointia edistävän työmatka- ja työasiamatkaliikkumisen edistämiseksi:
  • Pääkaupunkiseutu: Nokia Oyj
  • Oulu: Nokia Oyj
  • Varsinais-Suomi: Turun yliopistollisen keskussairaalan Gastroenterologian poliklinikka ja Halikon Vanhustenkotiyhdistys ry
  • Lahden seutu: Arkkitehtipalvelu Lahti
  • Jyväskylä: Landis+Gyr

Lämpimät onnittelut kaikille tunnustuksen saajille.

Lue lisää kestävästä ja hyvinvointia lisäävästä työmatkaliikkumisesta osoitteista:
www.viisastyomatka.fi
www.fiksustitoihin.fi

Myös teidän työpaikkanne voi olla kestävän työmatkaliikkumisen edelläkulkija.


Palaa otsikoihin