Uutiset

1.6.2017

Kansan liike – tulevaisuus alkaa tänään

Uusi viihdyttävä asiasarja Kansan liike etsii kestäviä ja turvallisia tapoja hoitaa päivittäinen liikkuminen nyt ja tulevaisuudessa. Sarjaa esitetään YLE TV 1:ssä sunnuntaisin klo 18.45, sekä Yle Areenassa.

Muutosta omaan arkeen

Kansan liikkeeseen on haastettu mukaan erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä Helsingistä kansanliike uusiRovaniemelle. Päähenkilöt haluavat muutosta arjen liikkumiseensa. He kokeilevat erilaisia kulkuvälineitä ja uusia vempaimia, testaavat liikkumista helpottavia sovelluksia ja palveluita sekä opettelevat autoilemaan järkevämmin ja taloudellisemmin.

Kansan liikkeen tavoitteena on löytää ekologisesti kestäviä ja terveyttä edistäviä tapoja hoitaa päivittäinen liikkuminen. Vaikka liikenne ja liikkuminen ovat arkisia asioita, ne nostattavat sarjassakin tunteita ja intohimoja.

Oppaana Sampo Marjamaa

Juontaja Sampo Marjomaa johdattaa sarjan päähenkilöt ja katsojat kokemaan uusia liikkumisen tapoja.

Studiossa teemoihin syventyvät ja testiperheiden kokemuksia kommentoivat tutkija Tuuli Kaskinen ja motoristi Tuomas Rajala sekä jaksoittain vaihtuva asiantuntija.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Lulu Salmi. Tuotanto: Warner Bros. International Television Production Finland, 2017. Yhteistyössä ovat mukana liikenne- ja viestintäministeriö, ympäristöministeriö, Kunnossa kaiken ikää -ohjelma, Liikennevirasto, Tekes, Trafi, Sitra ja VTT.

Lisää aiheesta:

www.kansanliike.tv

 

 


Palaa otsikoihin